Phishing Okazii.ro
In aceasta dimineata am vazut prima incercare de phishing venind din partea unui site de licitatii online. Da, e vorba de okazii.ro. Mailul a fost conceput foarte bine. Adresa de pe care e trimis este support@okazii.ro, mailul e compus frumos, are logo, e credibil. Ba chiar si URL-ul, la prima vedere pare credibil, insa in momentul in care deschizi pagina catre care esti trimis, antivirusul si sistemul de protectie din browser te anunta ca esti pe un site periculos. Hotii online iti cer aici datele personale precum si datele cardului, lucru care nu e necesar pe okazii.ro din cate stiu eu. Dupa introducerea datelor esti trimis catre pagina originala de login a okazii. Atentie la atacurile de acest fel. Numai bine.
Important: Informatii Okazii.ro
Recent am determinat ca login-ul in contul dumneavoastra s-a realizat de pe diferite computere si au fost incercate o gama larga de parole pentru logare.Drept urmare contul dumneavoastra a fost blocat. Pentru a evita stergerea contului de Okazii.ro va rugam sa va confirmatii datele!:
Apasati link-ul de mai jos pentru a va confirma contul Okazii.ro.
http://www.okazii.ro/cont/verificare/verifica-info/?cod=22b6530ba2&(merge defapt catre http://sz.famt.jp/tiger/dtn/hmrc/okazii.ro/Sj9SPykssy0xPLMnMz0vM0YHeECQfoFuaER5Y6KigC8HuHW.html)Va multumim ,
Echipa Okazii
LE: La doar cateva ore dupa atentionarea mea de mai sus am primit un mail prin care sunt anuntat ca se face tot posibilul pentru stergerea sitului respectiv.
Va multumim pentru sesizarea facuta.
In ceea ce priveste emailul primit de catre dumneavoastra tinem sa pecizam ca acesta nu a fost trimis de catre Okazii.ro fiind o tentativa de phishing.
Va recomandam astfel sa nu accesati link-ul respectiv si sa nu furnizati datele cerute.
Mentionam de asemenea ca am luat toate masurile necesare pentru a inchide site-ul in cauza.Echipa Okazii.ro






Bună treabă. Mulțumesc de info. Și eu mai folosesc okazii din când în când. Să ne citim cu bine.
Trebuie anuntate aceste tentative cat mai repede ca sa nu aiba de suferit multa lume.
Multumim pentru semnalarea acestei tenative de frauda.
Doar o singura observatie, phishing-ul nu este “din partea” Okazii.ro, ci “impotriva” sau “folosindu-se de numele” Okazii.
Toate cele bune
Cristian
Okazii.ro
Corect, Okazii.ro nu are nici un amestec in asta, dar pentru un simplu om care primeste mailul acesta, pare ca vine din partea sitului oficial si e ceva real.
…..Si zdrentele de la okazii; ar trebui sa deconteze costul coletariei pachetelor returnate; daca tot iau o caruta de taxe si comisioane. Adica sa faca si ei ceva de banii pe care ii incaseaza aiurea…de la vanzatori… Adica sa-si asume si ei macar o parte din paguba suportata aiurea de vanzator; datorita furnizarii de aurolaci contra cost de catre okazii.ro. …sau ne mutam pe trendzone.ro
Okazii.ro e un brand prea mare ca sa fie “daramat” de un alt site de licitatii. Cred ca ei nu doresc sa se implice foarte mult in procesul de vanzare-cumparare pentru ca de acolo apar multe probleme.
L-a cam dat de gol url-ul dar astfel de lucruri se fac relativ usor, deci nu e chiar o raritate. Oricine ar trebui sa stie sa verifice adresa siteului inainte de a introduce datele personale.